Kapat

İlaç Şirketlerinin Öğrenmenizi İstemediği 10 Doğal Antibiyotik!

Bayır Turpu

Sağlık probleminiz ne olursa olsun, doğanın eczanesinde her zaman için bir çare bulunuyor olması şaşırtıcı değildir. Doğa, yan etkileri olmaksızın, çeşitli hastalık ve rahatsızlıkları tedavi etmenin doğal bir yolunu sunan otlar ve bitkilerle doludur. Bugün doktorların mesleğe başlarken ettiği yemine adını veren büyük hekim Hipokrat, “İlaçlar gıdanız değil, gıdalar ilacınız olsun.” diyerek bu durumu özetlemiştir. Bu nedenle enfeksiyonlarla mücadelede yardımcı olacak, bazı durumlarda kimyasal maddelerle dolu birçok ilaçtan bile daha iyi sonuçlar veren, 10 doğal antibiyotik hakkında sizi bilgilendirmek istedik.

İşte ilaç şirketlerinin hakkında bilgi sahibi olmanızı istemediği 10 mükemmel doğal antibiyotik.

Doğal antibiyotik gıdalar

En Etkili Doğal Antibiyotikler

#1. Sarımsak

Sarımsağın sağlığa çok sayıda faydası vardır. Her gün sadece birkaç diş sarımsak tüketmenin her türlü bakteri, virüs ve enfeksiyona karşı etkili bir şekilde mücadele etmenize yardımcı olacağını aklınızdan çıkarmayın.

Araştırmalar sarımsağın diyabet, yüksek kolesterol, hipertansiyon, kulak ağrıları, bağırsak problemleri, sivilce, astım, kanser ve AIDS gibi şiddetli hastalıklarla mücadelede yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Sarımsak ayrıca soğuk algınlığı, grip ve diş ağrısı etkilerini hafifletme konusunda da oldukça yararlıdır. Yararlarını görmek için organik çiğ sarımsak tüketmeniz önerilir. Salatalara, çorbalara ve hatta içeceklere dahi ekleyebilirsiniz.

#2. Soğan

Soğan, sarımsak ile büyük benzerlikler gösterir ve sağlığımız üzerinde benzer etkilere sahiptir. Ağrı ve inflamasyonu azaltmak için kullanılabilir. Soğan kan şekerinin düzenlenmesine, kalbin sağlıklı kalmasına yardımcı olurken, soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkları da tedavi eder.

#3. Greyfurt Çekirdeği Özü

Greyfurt çekirdeği özü geleneksel olarak salmonella (tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açabilen bir bakteri), koli basili, staf bakterisi ve Beta mikrobu gibi çeşitli bakterileri öldürmek için kullanılır. Virüsler, uçuklar, parazitler ve kandida da dahil olmak üzere mantarlarla mücadelede de etkilidir.

Greyfurt çekirdeği özünün kullanılmadan önce, tedaviye bağlı olarak seyreltilmesi gerekmektedir.

#4. Bayır Turpu

Bu bitki çok kuvvetli bir enerji artırıcıdır. Bayır turpu birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilir. Güçlü antimikrobiyal, antiseptik, diüretik, uyarıcı, antibiyotik ve antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık, kan dolaşımı, kilo kaybı, kan basıncı, sindirim ve kemik sağlığını iyileştirmek için kullanılabilir. Ayrıca idra yolu enfeksiyonları, bronşit ve böbrek taşı tedavisinde de kullanılabilir.

En iyi sonucu elde etmek için, doğranmış halde ya da suyunu sıkarak çiğ şekilde tüketmeniz önerilir. Küp küp doğradıktan sonra üzerine bir miktar zeytinyağı, limon ya da sirke dökerek tüketebilirsiniz.

Bayır Turpu

#5. C Vitamini

Askorbik asit olarak da bilinen C vitamini portakal, ananas vb. gibi sayısız meyve ve sebze içerisinde bulunur. Bu vitamin en iyi bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği ile bilinir.

C vitamini, vücuttaki tüm dokuların büyümesi, gelişimi ve onarımı için gereklidir. Bu nedenle cilt problemleri olan insanlar için özellikle önerilir.

C vitamini almanın en iyi yolu bu vitamini içeren gıdaları tüketmektir. C vitamini açısından zengin en meşhur meyve portakaldır.

#6. Manuka Balı

Yeni Zelanda’daki arıların okyanus mersini çiçeğinin polenlerinden ürettiği bu bal, daha iyi pazarlandığı gerçeği dışında diğer bal türlerinden çok da farklı değildir. Tıpkı her balda olduğu gibi Manuka balı da antibiyotik özelliklerinden sorumlu olan peroksit içerir. Ayrıca diğer ballardan farklı olarak metilglikoksak içerir. Manuka balının diğer bal türlerinden başka bir farkı da pahalı olmasıdır.

Manuka Balı

#7. Tarçın

Bu lezzetli baharat kandaki şeker seviyelerini düşürmek için mükemmeldir ve bu nedenle diyabetliler için son derece yararlıdır. Tarçın antifungal, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip olmasından dolayı mantar enfeksiyonlarının tedavisinde de yardımcı olabilir.

Tarçın, Alzheimer ve Parkinson hastalıkları gibi nörolojik rahatsızlıklara bağlı şikayetleri tedavi etmek için de kullanılabilir. Tarçını tüketmenin en iyi yollarından birisi çayını yapmaktır. Tarçın kabuklarını bir kapta kaynatın ve sonra cam şişeye dökün, içeceği soğutun ve tüketin. Birkaç gün boyunca tüketebilirsiniz. Oldukça rahatlatıcı, lezzetli ve faydalıdır.

#8. Elma Sirkesi

Elma sirkesi içerdiği asetik asit sayesinde istenmeyen bakterileri öldüren antibiyotik özelliklere sahiptir. Cilt, sindirim ve bağışıklık ile ilgili olarak herhangi bir yan etki yaratmamakla birlikte, boğaz ağrısını hafifletirken, ilk etapta duruma neden olan mikropları öldürür. Vücuttaki toksinlerin atılması, diş sağlığı ve güzelliği, saçlar ve kilo verme gibi daha birçok faydası vardır.

#9. Zencefil

Taze, toz haline getirilmiş, kurutulmuş veya bir meyve suyu olarak… Nasıl tüketirseniz tüketin zencefil sağlığınız için birçok fayda sağlar. Özellikle mide bulantısı, kas ve eklem ağrısı tedavisinde mükemmeldir.

Ancak hamile kalmayı planlıyorsanız ya da hamileyseniz, zencefilin kilo kaybına neden olabileceğini düşünerek tüketim miktarını bir uzmana danışarak belirlemelisiniz.

#10. Okaliptüs

Bu bitki güçlü antiseptik ve mantar önleyici özelliklere sahiptir. Genellikle öksürük ve nefes darlığına karşı kullanılır. Diş sağlığını geliştirir ve cildi temizler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir