Kapat

İlişkilerinizde Yanlış Anlaşılmalara Son Verecek 3 Basit Kural!

Neredeyse her ilişkinin sonunda iki tarafın sözcük seçimine dikkat etmeyi bırakıp, kötü ve düşünülmemiş yanlış cümlelerle birbirlerinden uzaklaşmaya başlar.
Viraliste olarak, bir ilişkinin sıcaklığını korumak ve bir şeyleri kırılma noktasına gelmeden gerekli önlemleri almak konusunda neler yapılması gerektiği konusunu işleyelim istedik. Yapmanız gereken şey basit, 3 basit kuralı yaşam biçimi olarak benimsemeniz size ve eşinize sonsuz fayda sağlayacaktır.

1. İstekleriniz hakkında konuşurken “yapmam” ve “yapmayacağım” cümlelerini unutun

“olmasın”, “olmaz” gibi konuşma unsurları her zaman olumsuz bir sonucun ilk adımlarıdır. Bu nedenle ikili diyaloglarda kelime seçimi ve üslup son derece önemlidir. Bu tarz kelimeleri duyan kişi, nasıl davranacağı konusunda kararsız kalabilir. Zira onları belirsizliğe iten kötü ve iyi olarak ayırabileceğimiz iki sonuç çıkarılabilir.
Kötü: “Beni kontrol etmek istiyor”
İyi    : “Bana güvenmek istiyor”

2. “Ama” yerine “ve” kullanmaya çalışın

Doğru iletişim

Bu kural basit gibi görünse de, bu değişikliği hayatınıza dahil etmek için gerçekten uzun bir süreçten geçmek gerekmektedir. Ancak kesinlikle buna değer. Çünkü bu kural, eşinizle olan iletişiminizde söz düellosundan işbirliğine geçmenize yardımcı olur. Aradaki farkı deneyerek kendiniz görebilirsiniz.
Kötü: “Seni anlıyorum, ama ayrıca beni de anlamanı istiyorum”
İyi    : “Seni anlıyorum, beni de anlamanı istiyorum”

3. Bir iltifatı olumsuzlukla bozguna uğratmayın

Doğru iletişim

Bazı insanların övgülerini sunarken bile gerek sözlerinde gerekse davranışlarında memnuniyetsizlik olduğunu hiç fark ettiniz mi? Sorun bu gibi bireylerin kötülük konusunda daha fazla enerjiye sahip olmalarıdır. Birine övgüde bulunmak istediğinizde, övgü ve eleştiriyi aynı anda kullanmamaya özen gösterin.
Kötü: “Dünün aksine akşam yemeği lezzetliydi”
İyi    : “Akşam yemeği lezzetliydi, teşekkürler!”

Zaman zaman, sözlerimizin gücünü hafife alıyoruz ve aynı zamanda alışkanlıklarımızın üzerinde düzeltme konusunda çalışmak yerine tembel davranıyoruz. Fakat başkalarının bizi anlamasına olanak tanıyacak şekilde konuşmayı ve davranmayı öğrenmek sonuç olarak daha iyi olacaktır. Çünkü yanlış anlamanın neden olduğu sorunlarla başa çıkmak gerekir. Bize katılıyorsunuz değil mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir