Emniyet Genel Müdürlüğü resmi Facebook hesabından, tüm Türkiye’deki otoyollarda eş zamanlı olarak ortalama hız uygulaması başlayacağını duyurdu. Duyuruda uygulamanın 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği, ortalama hız kuralına uymayanlara cezai işlem uygulanacağı ve ortalama hız ölçümlerinin giriş yapılan HGS/OGS gişesi ile çıkış yapılan HGS/OGS gişesi arasında geçen zaman üzerinden hesaplanacağı belirtildi. İşte EGM’nin “Otoyollarda Ortalama Hız Uygulaması” ile ilgili duyurusu;
Bazı şehirler arası yollarda hali hazırda uygulanmakta olan Ortalama Hız Uygulaması, 1 Temmuz 2017 itibari ile halk arasında “otoban” olarak adlandırılan otoyollarda da yürürlüğe girecek.
Otoyollarda azami hız sınırı,
- otomobiller için 120 km/s,
- minibüsler için 100 km/s,
- otobüsler için 100 km/s,
- kamyonetler için 95 km/s,
- kamyonlar için 90 km/s,
- motosikletler için 80 km/s,
- tehlikeli madde taşıyan araçlar için 70 km/s olarak uygulanıyor.
EGM’nin uygulama ile ilgili yaptığı duyuru;
Emniyet Genel Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren otoyollarda araçların seyri sırasında ortalama hızları tespit edilecek ve ihlali bulunanlara cezai işlem uygulanacak.
Protokol kapsamında; araçların otoyollarda giriş yaptığı HGS/OGS noktası ile çıkış yaptığı HGS/OGS noktası arasında kat etmiş olduğu mesafe ve süre bilgilerinden araçların ortalama hızlarının tespit edilerek yasada belirtilen hız limitlerini aşan araçların tescil plakalarına Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesi uyarınca trafik idari para cezası tatbik edilmesi mümkün olacak. Türkiye genelinde 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak olan bu sistemle;
- Sürücülerin otoyollarda kullandıkları araç sınıflarına tanınan hız limitleri üzerinde araç kullanmaları ve bu nedenle gerçekleşen kazaların sonuçlarının ağırlaşmasını önlemek,
- Egzoz emisyonlarının doğaya verdiği zararı en aza indirmek, aşırı hıza bağlı yüksek yakıt sarfiyatının ithalat üzerindeki yükünü hafifletmek amaçlanıyor.
Sistem Ankara-İstanbul, İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın, Niğde-Şanlıurfa, Adana- Mersin ve Adana-Şanlıurfa otoyollarında eş zamanlı olarak 01 Temmuz 2017 tarihinden itibaren başlayacak.
Adam hızlı gıdıp gişeye gelmeden bı park alanında vakıt gecırırse nabıcaklar vakıt ttutuğunu farz edelım?
Aşırı hızlı gidenler için üzücü bir konu olmuş amaki can güvenlikleri için aşırı hızı iyi degil.
umarum türkiye bu konulara dikkat alıp hızlarını yavaşlatır .
Yabancı plakalarda durun nasıl acaba?
hızı sevenler için biraz üzücü konu olmuş fakat kazaların çogu zaten hızdan ve dikkatsizlikten oluyor o yüzden sorunu çözümü bulmuşlar umarım hız seven araç sahipleri dikkatli gider ceza yemezler.
Çekici hizmeti veren bir firmayız.
Yollarda en fazla sorunların aşırı hız ve buna bağlı olarak meydana gelen dikkatsizlik olduğunu görmekteyiz.
Yani kısaca insana bağlı sorunlar en fazla etkiye sebep olmaktadır.
Bu yüzden bu aşırı hız konusuna sürücülerin dikkat etmesi gerekmektedir.
Acil çekici ve acil kurtarıcı hizmetlerimiz ile istanbul başta olmak üzere tüm marmara bölgesine 7 gün, 24 saat sizlerin hizmetinizdeyiz.
Lastik patlaması, motor arızası, kaza vs gibi durumlarda sizlerin mağduriyetinizi gidermek için en kaliteli hizmeti, en uygun fiyata sizlere sunmaktayız.