Kapat

Sevgililer Günü Hakkında Bilinmeyen 10 İlginç Gerçek

sevgililer günü hakkında gerçekler

Malumunuz 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Eşler, sevgililer ya da sevgili olmak isteyenler birbirlerine hediyeler alarak 14 Şubat Sevgililer Günü’nü kutlamaya hazırlanıyor. Peki her 14 Şubat Sevgililer Günü’nde eşine, sevgilisine hediye alanlardan kaçı Sevgililer Günü hakkındaki gerçekleri biliyor? Sevgililer Günü hakkındaki gerçekleri bilmeyenler için biraz araştırma yapalım dedik ve ortaya bilinmeyen ilginç gerçekler çıktı. Sevgililer Günü’nün nasıl başladığını, ilk kez ne zaman ve kim tarafından kutlandığını, günümüzde Sevgililer Günü’nün kutlanmasını yasaklayan ülkeler olduğunu biliyor muydunuz? İşte Sevgililer Günü Hakkında Bilinmeyen 10 İlginç Gerçek;

1- Koruyucu Aziz Valentine

Aziz Valentine’in sevgilileri ve nişanlıları her türlü beladan koruyan bir aziz olduğuna inanılır.

2- 1700’lü yıllarda İngiltere’de Sevgililer

İngiltere’de 1700’lü yıllarda kızlar hoşlandıkları erkeklerin isimlerini kağıtlara yazar ve kağıtları kille kaplarlarmış. Daha sonra kille kaplı kağıtları suya atarlarmış. Kil suda erir ve kağıt suyun üzerine çıkarmış. Suyun üzerine çıkan ilk kağıdın üzerinde ismi yazan erkeği kendilerine eş olarak seçerlermiş.

3- Orta Çağ’da Sevgililer

Orta Çağ’da erkekler hoşlandıkları kızın adını bir bez parçası üzerine işleyip, bu bez parçasını bir hafta boyunca kollarına takarlarmış.

4- St.Valentines (Aziz Valentinler)

Tarih boyunca yaklaşık 8 St.Valentine olmuştur. Bu azizlerin 3 tanesi kendi adlarına bir gün belirlemiş ve o günler bayram olarak kutlanmıştır. Bazı akademisyenler ise bunun bir spekülasyon olduğunu ve yalnızca 2 St.Valentine’in olduğunu, Sevgililer Günü’nün de bu azizlerin ilan ettikleri bir bayram olduğunu iddia etmektedir.

5- Gerçek Aşk Düğümü (A True Love Knot)

Sevgililer Günü’nün adı 17.yüzyılda İngiltere ve ABD’de Gerçek Aşk Düğümü ya da Sonsuz Aşk Düğümü olarak geçiyor.

6- Kurt Festivali

Antik Roma’da 13-15 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Kurt Festivali’nin, Sevgililer Günü’ne öncülük ettiği bir başka söylentidir. Kurt Festivali, bir arınma ve bereket festivali olarak kutlanırdı. Festival öncesi genç erkekler bir kutunun içinden ismini çektikleri kızla festivale katılır ve daha sonra bu çiftlerin büyük çoğunluğu evlenirmiş.

7- Quirkyalone Günü

Quirkyalone Günü sevgilisi olmayanları Sevgililer Günü’ne bir alternatif olarak kutladıkları gündür. Bu günü kutlamaktaki amaç, sevgilisi olmayanların da farkına varılması gerektiğidir.

8- Sevgililer Günü İlk Nerede ve Ne Zaman Kutlanmıştır?

Sevgililer Günü ilk kez 1936 yılında Japonya’da kutlanmıştır ve çok kısa bir süre içinde tüm dünyaya yayılmıştır. Aslında ilk kutlanan Sevgililer Günü 14 Mart’ta kutlanmıştır.

9- Sevgililer Günü Rengi Neden Kırmızıdır?

Sevgililer Günü’ne çağrıştıran tüm objelerin rengi kırmızıdır. Bunun nedeni kanın kırmızı olmasıdır. İki insan arasında aşk başladığı zaman kalp normalden çok daha fazla kan pompalamaya başlar.

10- Sevgililer Günü’nü Yasaklayan Ülkeler

Bir İslam Cumhuriyeti olan İran, 2011 yılında ülkede batı kültürünün yayılmasını engellemek için Sevgililer Günü kutlamayı yasaklamıştır. Buna bağlı olarak Sevgililer Günü kartları, Sevgililer Günü hediyeleri, oyuncak ayı ve Sevgililer Günü’nü çağrıştıran her şeyin satışını yasaklamıştır. Ayrıca Hindistan ve Pakistan’da bazı dini aktivistler Sevgililer Günü’nün bir utanç günü olduğunu iddia ederek o günü protesto etmektedirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir