Kapat

Uyguladığınızda Sizi Daha Güçlü Hissettirecek Yaşama Dair 8 Gerçek

Hayat aslında çok şeydir. Yaşam güzeldir, mucizevidir, harikadır. Yaşam  bir o kadar da zordur. Bu durumun diğerlerinden daha belirgin olduğu zamanlar vardır. Bizlerde günlük yaşantımızı  kolaylaştırmak yerine zorlaştırmak için daha çok çaba harcadığımızı söylesek, yanlış yapmış olmayız herhalde. Yanlış, saçma sapan veya bize zararlı olan kavram ve alışkanlık ve düşünceler ısrarla tutunuruz. Hayatımız boyunca basit gerçekleri görmeden yürürüz. Bu gerçekleri kabul etmenin  her günün daha eğlenceli, çok daha keyifli geçeceğine katkı yapacağını fark etmediğimizde bir gerçek. Kabul etmeyi öğrenmemiz gereken hayata dair 8 gerçeği sıraladık.

  1. Sevdiğimiz Herkes Elbet Bir gün Ölecek

Acımasız bir yorum olabilir, fakat sonuçta siz ve çevrenizdekilerin sonsuza kadar bir arada olamayacağıdır. Bu gerçeği bilerek ve ona göre yaşamak sizleri hayatın sürprizlerine karşı daha güçlü kılmaya katkı sağlayacaktır.

  1. Yaşamımızın Bir Anlamı Olmalı    

Budistler, düşünce ve eylemleriyle kendi dünyalarını yarattıklarına inanırlar. Öyleyse anlamlı bir yaşam sürmek istiyorsak, doğru seçimi yapmak sizlere kalmıştır. İş yaşamından örnek vermek gerekirse; doğru tercihlerle birlikte küçük bir esnafta dev bir şirket CEO’sı kadar iyi hissedebilir. Genellikle, sahip olmadığımız şeylere odaklanmış olmak ve ne istediğimizi bilmemek hayatınızı boş hissettirmeye yeterde artar.

  1. Kimse Mükemmel Değildir

Bir çok kişi romantik, ayağını yerden kesecek, sonsuza dek birlikte olabileceği partnerler hayal eder.

Ancak hayallerle gerçekler bir birine uymadığında bu durum yaşamımızı nasıl etkiler? Tabi ki bu, mutsuz olduğumuz biriyle anlaşmamız gerektiği anlamına gelmiyor. İkili ilişkilerde, mesela evliliklerde siz eşiniz birer ressam, hayat tuval olsun. Tuval kendi kendini boyayamayacağına göre, güzel bir resim için ortak çalışmaktan öte ne yapılabilir ki.

  1. Hayat Bir Oyundur

Neden yanlış yapma korkusuyla yaşarız ki? Bu hayat bizim ve her şeyi öğrenebilir, ona göre yaşayabiliriz. Bunu bir oyun olarak düşünmeliyiz. Hayatta ne yapmak istediğimize karar vermeli, kurallara göre davranmalıyız. Bu oyunu oynamaktan korktuğumuz takdir de asla bir şey elde edemeyiz, başarılı da olamayız. Sahaya ayak basmadan para kazanan profesyonel bir futbolcu duydunuz mu?

  1. Elbet Bir gün Her şey Biter

Bu, duyulması zor olan bir şeye çok benziyor, değil mi? –elbet herkes bir gün ölecek-  Doğarız, büyürüz genç oluruz, sonra yaşlanırız. Severiz, aşık oluruz, sevdiğimizi kaybederiz. Yaşayacağız ve sonra öleceğiz. Bundan önce bir çok insan; yaşadı, sevdi-sevildi, başardı-başarısız oldu ve öldü. Fark edemediğimiz şeyleri hatırlamalıyız. Zaman ve bitenler bazı şeyleri değerli kılar. Yaşanılanları takdir etmeliyiz.

  1. Küçük Şeylerle Mutlu Olmayı Bilin

Her şeyin bir gün sona ereceğini bildiğimize ve kabul ettiğimize göre, hayattaki her şeyi de sevmemiz gerektiğini biliyoruz, artık. Hayatı “günlük eziyet” olarak gören sıradan bir zihnin içinde işler sıradandır.   Bir şeyin güzel olması için zaman ayırın. İşe yada okula giderken farklı bir yol seçin, çimlerde yürüyün, bulutlara-yıldızlara bakın. Stresten bir günde olsa uzaklaşın, hayattan zevk alın.

  1. Büyük Şeyler Hakkında Gerçekçi Olun

Hayatı çok ciddiye almamamız gerekse de, isteklerimize ulaşabilmek için gerekli adımları da atmak zorundayız. İyi bir yazar olmak için sadece yazmak yetmez. Çalışmaları düzenlemek, tanıtmak ve yayınlamak için gerekli adımların atılması gerekmektedir. İşler zaman alır ve enerji alı ister. Temel de herkes kafasını kullanmalıdır.

  1. Şikayet Etmeyin

Neredeyse herkes, hiçbir şey yapmayan ancak hayatının hiçbir zaman şekilde yolunda gitmediği konusunda şikayet eden birileriyle tanışmıştır. Yeri geliyor onlarla birlikte biz de sinirleniyoruz. Kendimize karşı dürüst olmak gerekirse, her zaman mükemmel olamayız. Hayata karşı pozitif olmak zorundayız. Her zaman bir çıkar yol olduğunu düşünmeliyiz. Böylece şikayetlerimizi kendimize saklamış oluruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir