Kapat

Korkuyu İliklerinizde Hissettirebilecek 2017’nin En Çok Beklenen 11 Korku-Gerilim Filmi

2017 en çok beklenen korku filmleri

Korku filmleri günümüzde çeşitli nedenlerle gözardı edilebiliyor. Ancak zaman zaman öyle filmler çıkıyor ki korku türünü sevmeyen izleyicinin dahi takdirini kazanıyor. 2017’de vizyona girecek korku-gerilim filmleri arasında da bu potansiyele sahip olanlar var. Bunlar arasında özgün hikayeye sahip olanlar bir adım önde gibi görünse de, ilk versiyonlarını neredeyse izlemeyen kalmayan bazı filmlerin yeniden yapımları da sizi koltuğunuza yapıştıracak türden.

Lafı fazla uzatmadan 2017 Ocak ayından itibaren vizyona girecek olan ve çok izlenmeye aday korku-gerilim filmlerini sıralayalım.

1- Split

Bedeninde 24 ayrı kişiliği barındıran bir adam tarafından kaçırılan üç kızın, kurtulmak için adamın kişilikleri arasından kendilerine yardım edebilecek olanları bulmak ve onları ikna etmekten başka çareleri yoktur.

Filmin yönetmenliği ve senaristliğini Altıncı His ile akıllara kazınan ancak daha sonra düşüş yaşayan Hintli M. Night Shyamalan üstleniyor.

2- Rings

Halka 2’nin üzerinden geçen 12 yıldan sonra, fenomen filmin üçüncüsü Rings adıyla geliyor. Film 21 yüzyılda geçtiğinden hikayenin en önemli parçası olan video, artık bir VHS kaseti yerine dijital bir video olarak karşımıza çıkıyor. Evindeki televizyonda “kuyunun içinden çıkan kızın videosunu” izleyen kurbanımız, 7 gün içinde öleceği mesajını alır. Bu durumdan kurtulabilmek için geçmişe dair araştırmalar yapar. Bu sırada erkek arkadaşı da ona yardımcı olmak için elinden geleni yapmaktadır.

3- Patient Zero

Zombi konulu yapımlar, yıllardır yayımlanan sayısız film ve diziye rağmen, konuyu farklı bir yöne taşıyabiliyorsa hala ilgi çekebiliyor. Yönetmenliğini Stefan Ruzowitzky’nin, senaristliğini ise Mike Le’nin üstlendiği Patient Zero da tam olarak bunu yapmak istiyor.

Matt Smith’in canlandırdığı Morgan, enfekte olan türlerle iletişim kurmasına olanak tanıyan eşsiz bir yetenek geliştirir. Daha sonra bu yeteneğini, enfekte olan karısını kurtarmak için ilk hastayı (Patient Zero) araştırıp bulmak için kullanır.

Filmin fragmanı henüz yayınlanmadı.

Patient Zero

Patient Zero

4- Get Out

Beyaz bir kız, siyahi erkek arkadaşını tanıştırmak ve hafta sonunu geçirmek üzere ailesinin yaşadığı kasabaya götürür. Fakat bu kasabada bazı siyahiler ortadan kaybolmaya başlamışlardır. Kasabanın sakinlerinden birisi genç adamı çok geç olmadan buradan gitmesi için uyarır.

5- The Mummy

Eski bir prensesin mumyası binlerce yıldır yattığı çölün altındaki mezarından uyandırılmıştır. İnsalığa karşı büyük bir kin besleyen mumya, insanın kavrayışına sığmayan bir dehşet saçmaya başlayacaktır. Filmin başrollerinde aksiyon filmlerinin usta ismi Tom Cruise ve prenses rolünde Sofia Boutella yer alıyor. Ayrıca Russell Crowe da Dr. Henry Jekyll rolüyle karşımıza çıkıyor.

6- Amityville: The Awakening

Franck Khalfoun’un yönettiği film, dul annesi ve komadaki erkek kardeşi ile yeni bir eve taşınan genç bir kızın yaşadığı korku dolu garip olayları konu alıyor.

https://youtu.be/zGi359bDg9U

7- Annabelle 2

Bir oyuncak bebek yapımcısı ve karısı, küçük kızlarının trajik ölümünden 20 yıl sonra bir rahibeyi ve birkaç yetimi evlerine davet ederler. 20 yıl önceki ölümden de sorumlu olan Annabelle, kendisine yeni kurbanlar bulmuştur.

8- It

Stephen King’in dönüm noktası romanından uyarlanan iki bölümlük serinin ilki olan filmde, geçmişte korkunç bir yaratığı yenen ve yıllar sonra yetişkin olduklarında bu zaferi unutan bir grup gencin gerilim dolu hikayesi anlatılıyor.

Filmin fragmanı henüz yayınlanmadı.

It

9- Flatliners

Film, ölümden sonra olanları keşfetmek için, gönüllü olarak kendilerini ölümcül deneylere tabi tutan beş tıp öğrencisinin hikayesini anlatıyor.

Flatliners

10- Friday the 13th (13. Cuma)

Hokey maskeli efsanevi seri katil Jason Voorhess beyazperdeye geri dönüyor. Breck Eisner’ın yönetmenliğini üstlenen filmde, on yıllardır öldürülemeyen seri katilin neden öldürülemediği sorusuna cevap verilmesi bekleniyor.

Filmin fragmanı henüz yayınlanmadı.

13. Cuma (2017)

11. Saw: Legacy (Testere: Miras)

2004’te yayımlanan Testere serisinin ilk filminden sonra, 2010’a kadar her yıl bir devam filmi yayımlanmış ancak daha sonra seriden ses çıkmamıştı. Efsane tam yedi yıl sonra Spierig kardeşlerin yönetiği Testere: Miras adlı son bölüm ile geri dönüyor.

Filmin fragmanı henüz yayınlanmadı.

Testere - Miras

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir