Kapat

Her Hafta Yeni Bölümünü İple Çekeceğiniz 2017’nin En İyi 10 Yabancı Dizisi!

American Gods

Dizi çılgınlığı, Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada her geçen gün genişleyen bir ekol olarak yoluna devam ediyor. Diziseverler, her yıl beğenilerine sunulan birbirinden ilgi çekici birçok yabancı dizi arasından seçim yapmakta zorlanır hale geldi. Geçmişte yayınlanmış ve sona ermiş ya da hala yayınlanmakta olan bazı yabancı diziler ise izleyenlerin aklında iz bırakırken, gönlünde taht kurmayı başardı. Bunlar arasında ilk sıralarda Lost, Breaking Bad, Prison Break gibi sona ermiş ya da Game Of Thrones gibi hala devam eden diziler sayılabilir. 2017 yılı da birçok iddialı yabancı dizinin yayın hayatına başlayacağı bir yıl olacak. Hatta bu dizilerden birkaç tanesi geçtiğimiz haftalarda ilk bölümleriyle izleyici karşısına çıktı. ViraListe olarak 2017 yılına damga vurması beklenen en iyi yabancı dizileri listeledik.

13 Reasons Why

13 Reasons Why

Dizide, aynı zamanda sınıf arkadaşı da olan sevgilisi (Hannah) intihar etmiş lise öğrencisi Clay Jensen’in hikayesi ele alınıyor. Clay, bir gün sevgilisi tarafından kaydedilmiş ve neden intihar ettiğini açıklayan 13 kasetin yer aldığı bir paket alır. Kasetleri izlemeye başlayan Clay, sevgilisinin intihar etmesinin ardında yatan sebeplerden birinin de kendisi olduğunu anlar.

ABD’li ünlü oyuncu ve şarkıcı Selena Gomez de 13 Reasons Why dizisinin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

A Series of Unfortunate Events

Talihsiz Serüvenler Dizisi

Violet, Klaus ve Sunny isimli Baudelaire kardeşler, gizemli bir yangında ebeveynlerini kaybeder ve en yakın akrabaları Kont Olaf tarafından gözetim altına alınırlar. Bu durum Kont Olaf’a ailenin servetini yönetme imkanı verir. Ancak üç kardeş, ebeveynlerinin geçmişindeki sırları açığa çıkarmak için kaçar.

Dizi, Lemony Snicket’in aynı adlı roman serisinden uyarlanıyor.

Legion

Legion dizisi

Dizi, Marvel’ın en çok beklenen süper kahraman serisi, X-Men’deki Profesör X’in oğlu David Heller’ı konu alıyor. David, psişik yeteneklere sahip bir mutanttır ve türünün en güçlü ve tehlikeli olanlarından biri olduğu düşünülmektedir. David, çok özel bir atmosfere sahip karmaşık bir dünyada, güçlerini kontrol altında tutmak için mücadele veriyor.

Big Little Lies

Big Little Lies

Liane Moriarty’nin aynı adlı kitabından uyarlanan dizi, oyuncu kadrosunda yer alan Hollywood’un en iyi aktrisleri ile dikkat çekiyor. Zengin bir sahil semtinde yaşayan üç birinci sınıf öğrencisi annesinin, görünüşte mükemmel olan hayatları bazı karanlık sırlar gizlemektedir.

Feud

Feud

Bette Davis ve Joan Crawford adlı iki ünlü aktrisin, Oscar adayı olan ve klasik haline gelen What Ever Happened to Baby Jane? (Bebek Jane’e Ne Oldu?) filminin çekimleri sırasında yaşadığı çatışma ele alınıyor. Sekiz bölümlük dizi, sahne arkasındaki gerginliğe ve ünlü yıldızların bununla mücadele etmesine odaklanıyor.

Iron Fist

Iron Fist

Milyarder Budist keşiş ve kung-fu uzmanı Danny Rand, Iron Fest (Demir Yumruk) olarak bilinen etkili bir güce sahip olan bir süper kahramandır. Danny Rand, 15 yılın ardından ailesinin şirketini geri almak için New York’a döner. Amacına ulaşmak için zorluklarla karşılaşacak olan Danny’nin, kendisine kalan miras ile süper kahramanlık arasında karar vermesi gerekecektir.

The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale

Margaret Atwood’un aynı adlı kitabından uyarlanan dizinin hikayesi, distopik (anti-ütopik) bir gelecekte ABD’nin diktatörce yönetilen bir eyaletinde geçmektedir. Doğurgan kadınların sayısı giderek azalmaktadır ve azalan nüfus doğal afetlerden etkilenmektedir. Ana karakter, bir komutanın evinde cariye olmak zorunda kalan Offred adlı bir kadındır.

American Gods

American Gods

Neil Gaiman’ın eleştirmenlerce beğenilen fantastik romanının uyarlamasında, eski ve yeni tanrılar arasındaki savaş ele alınmaktadır. Cezaevinde üç yıl kaldıktan sonra serbest bırakılan Shadow’un karşısına, hayatını ve geçmişini çok iyi bilen Wednesday isimli gizemli bir adam çıkar. Zaman içinde Wednesday’in, gizlenmiş eski tanrılar ile iktidara gelen yeni tanrıları yüzleştirme görevini üstlenen Tanrı Odin olduğu ortaya çıkar.

The Terror

The Terror

Dizin ilk sezonu Dan Simmons’un en çok satan romanından uyarlanmıştır. 1847’de, Kraliyet Donanması’nın bir gemisi Kuzey Kutbu’ndaki bir görev için denize açılır. Ancak görev, mürettebatın Terror olarak anılan gizemli bir yırtıcının saldırısına uğramasıyla korkunç bir hale dönüşür.

The Mist

The Mist

Küçük bir Amerikan kasabasının sakinleri, kasabanın üstüne çöken sisin yarattığı korkuyu yaşarken, insanlıklarını da test etmek zorunda kalırlar. Bu korkunç gerçekliğin içinde panik ve dehşet yaşayan dağınık gruplar, saklanarak hayatta kalmak için mücadele eder. Dizi, daha önce filmi de yapılan Stephen King’in bir romanından uyarlanmıştır.

“Her Hafta Yeni Bölümünü İple Çekeceğiniz 2017’nin En İyi 10 Yabancı Dizisi!” üzerine 2 yorum

  1. erol says:
  2. Dizi Fragmanları says:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir