Kapat

Bebekler Hakkında Muhtemelen Bilmediğiniz 10 Muhteşem Gerçek

bebekler hakkında ilginç gerçekler

Hamilelik, bir kadının hayatındaki en unutulmaz zaman dilimidir. Ancak bu zaman diliminin sonunda ortaya çıkan mucize daha da inanılmazdır. Bir annenin sahip olabileceği en güzel varlık olan bebek, hayatın içinde var olan en mükemmel yaratılıştır. Onun küçük, minicik ellerini ve tüylü kafasını öpmek, küçük masum yüzüne bakarken mutluluktan ağlamamak için kendimizi tutamayız. Bir önceki yazımızda hamilelik hakkındaki muhteşem gerçekler konusuna değinmiştik. Bu yazımızda ise bebekler hakkındaki muhteşem gerçeklere değinmek istedik. Örneğin: Bebekler doğum esnasında annelerinin seslerini, doğumhanedeki diğer insanların seslerinden ayırt edebilirler! Oldukça şaşırtıcı değil mi? İşte bu minik insanlarla ilgili 10 şaşırtıcı gerçek aşağıda sizi bekliyor.

Bebekler hakkında ilginç gerçekler

Bebekler Hakkında İlginç Gerçekler

1. Her Saniyede 4 Bebek Doğuyor!

Dünyada kaç dakikada bir doğum gerçekleştiğini merak ettiniz mi? Cevap tam olarak 255! Bu da her saniyede 4.3 doğum anlamına geliyor.

2. Bebekler Doğar Doğmaz Tarama Yapmaya Başlar

1987’de İsveç’teki Karolinska Enstitüsü “Göğüs Taraması” üzerine yaptıkları araştırmanın bulgularını derledi. Buna göre, doğumdan hemen sonra annenin kucağına bırakılan bebeklerin, bir saat içinde beslenmek için annenin göğüslerini bulabildiği tespit edildi. Sizce de çok etkileyici değil mi?

3. Bebek Doğum Esnasında Annesin Sesini Tanır

Bir bebek doğduğunda işitme duyusu henüz %100 gelişmemiştir. Orta kulak hala işime yeteneğini engelleyen bir sıvı ile doludur. Tanıdıkları tek ses, annenin sesidir. Bu nedenle annenin sesine diğer seslere oranla daha güçlü tepki verirler.

4. Yenidoğan Bebekler Gözyaşı Dökmez

Çok ağlasalar da yenidoğan bebekler gözyaşı dökmezler. Bunun neden ise, gözyaşı kanalları ve bezlerinin çalışıyor olmasına rağmen, üretilen gözyaşının yalnızca bebeğin gözlerini yağlamak ve korumak için yeterli olmasıdır. Bebeklerin gözyaşı dökmeye başlamaları, 1 ila 3 ay arasında başlar.

5. Bebekler Yetişkinlerden Daha Fazla Kemiğe Sahiptir

Yetişkinlerin daha fazla kemiğe sahip olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Peki doğru mu?

Yanlış! Bir bebek 270 kemikle doğar ve yetişkinliğe ulaştığında bu sayı 206’ya düşer! Kemik kaybının nedeni, bebek büyüdükçe omurga ve kafatasının kaynaşmasından kaynaklanmaktadır.

6. Bebekler Yetişkinlerden Daha Fazla Nefes Alır

Yeni doğmuş bir bebeğin nefes alış veriş hızı, bir yetişkinin veya çocuğunkinden çok daha yüksektir. Bebekler dakikada yaklaşık 40 kez nefes alırken, yetişkinlerde bu sayı 12 ila 20 arasındadır.

7. Çoğu Bebek Mavi Gözlerle Doğar

Göz rengi, irisin arkasındaki renk parçacıklarından ve irisin ana dokusundan gelir. Ana dokudaki melanin / pigment çoğunlukla doğumda gelişmemektedir. Çoğu bebeğin mavi gözlerle doğmasının sebebi budur. Genetik faktörlere göre bebeğin göz rengini belirleyecek olan melanin, 6. aydan sonra aktif hale gelmeye başlar ve bebeğin gerçek göz rengi ortaya çıkar.

8. Her Üç Bebekten Birinde Doğum İzi Vardır

Kızlarda erkeklere göre iki kat daha fazla olmak üzere, her üç bebekten birinde doğum izi görülmektedir.

9. Yeni Doğan Bebekler Miyoptur

Yenidoğan bebekler miyoptur ve yalnızca kendilerinden 20-30 cm uzaklıktaki insanları ve nesneleri net şekilde görebilirler.

10. Bebekler 5 Aylıkken Doğum Kilolarının İki Katı Ağırlığa Çıkarlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir