Kapat

Fantom Titreşim Sendromu: Cebinizde hissettiğiniz sahte titreşim!

fantom titreşim sendromu

“Cebimdeki telefonun titrediğini hissediyorum ancak telefonumu kontrol ettiğimde herhangi bir şey olmadığını görüyorum” diyorsanız endişelenmeyin, çünkü yalnız değilsiniz!

Her gün birbirinden cezbedici gelişmiş özellikleri ile piyasaya çıkan onlarca yeni cep telefonu modeli ve internetin hızlanması, teknolojiye olan bağımlılığı da ister istemez artırıyor. Bu gelişmeler, birbirinden ilginç bazı kavramların da hayatımıza girmesine neden oluyor. “Fantom uzuv sendromu” olarak bilinen durumu duymuş olabilirsiniz. Bu genellikle bir savaş sırasında uzuv kaybı yaşayan askerlerin ya da bir kaza veya hastalık sonucu bacağını veya kolunu kaybedenlerin yaşadığı bir durumdur. Peki “Fantom Titreşim Sendromu” diye bir şey duymuş muydunuz? Duymamış olabilirsiniz ancak bu durumu yaşadığınıza eminiz! Cebinizde duran telefonunuzun titrediğini hissediyor ve kontrol etmek için baktığınızda herhangi bir bildirim olmadığını görüyorsanız, siz de Fantom Titreşim Sendromu ya da diğer adıyla “Hayali Titreşim Sendromu” yaşayanlardan birisiniz! Gelin teknolojinin hayatımıza kattığı bu durumun detaylarına kısaca göz atalım.

Teknolojinin davranışlarımıza olan etkilerini araştıran uzmanlar, hayali telefon titremesi hissinin en ufak bir kas seğirmesi ya da hareketli bir giysinin vücuda değmesinin yanlış yorumlanması sonucu oluştuğunu düşünüyor.

Herhangi bir çağrı ya da mesaj gelmediği halde cep telefonunun titrediğini hissedenlerin yaşadığı durum, “Fantom Titreşim Sendromu” olarak adlandırılıyor.

fantom titreşim sendromu

Bu durumu yaşayanlar arasında, cep telefonunu daha çok kullananlar ve bir çağrı ya da mesaj bekleyenlerin çoğunluğu oluşturduğu belirtiliyor.

cep telefonu bağımlılığı

Günümüzde cep telefonu kullanıcılarının neredeyse tamamı, Fantom Titreşim Sendromu durumunu yaşıyor.

hayali titreşim sendromu

1990’lı yıllarda ise, insanlar “hayali çağrı cihazı sendromu” olarak adlandırılan durumu yaşıyordu.

sahte cep telefonu titreşim hissi

Fantom titreşim sendromu sağlığımız için bir tehdit oluşturuyor mu?

Eğer bu durumu çok sık yaşamıyorsanız hayır diyebiliriz. Çünkü fantom titreşim sendromu teknik olarak bir hastalık sayılmıyor. Ancak bu durumu gün içinde çok sık yaşıyorsanız, ortada daha ciddi bir problem olabilir.

Yapılan araştırmalar insanların çoğunun, şimdiye kadar herhangi bir yan etkisi tespit edilemeyen fantom titreşim sendromunu rahatsız edici bulmadığını gösteriyor.

Siz de bu konudaki deneyimlerinizi bizimle ve diğer okuyucularımızla paylaşmak isterseniz, aşağıdaki yorum panelini kullanabilirsiniz.

“Fantom Titreşim Sendromu: Cebinizde hissettiğiniz sahte titreşim!” üzerine 1 yorum

  1. Anonim says:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir