Kimisi gişe rekorları kırmış, kimisi Oscar’a aday gösterilmiş, kimisi de Oscar almış en sevilen filmler hakkında ilginç gerçeklerden oluşan bir liste ile karşınızdayız.
1- Disney’in “Beauty and the Beast (Güzel ve Çirkin)” filmi, 1991 yılında “En İyi Film” dalında Oscar’a aday gösterilen ilk animasyon film olmuştur.

2- Yılda 800’ün üzerinde film üreten Hindistan film endüstrisi Bollywood, bu özelliği ile dünyanın en büyüğüdür. Hollywood ise onun yarısı kadar film üretmektedir.

3- İrlanda ordusunun ordu yedeği askerleri, Braveheart (Cesur Yürek) filminde figüran olarak kullanılmıştır.

4- Casablanca filminde Sam karakterini canlandıran Humphrey Bogart’ın hiçbir sahnesi ikinci kez çekilmemiştir.

5- Casino Royale, Çin’deki sinema sansürüne uğramayan ilk James Bond filmidir.

6- Die Hard (Zor Ölüm) filminde John McClane rolü için ilk olarak Richard Gere düşünülmüş, ancak rolü Bruce Willis almıştır.

7- Brad Pitt, Fight Club (Dövüş Klubü) filminin çekimleri sırasında dişlerini kırmıştır. Oyuncunun kırık dişli halinin oynadığı karakteri daha iyi yansıttığı düşünülmüş ve film tamamlanıncaya kadar dişlerini yaptırmamıştır.

8- 1939 yapımı Gone with the Wind (Rüzgar Gibi Geçti) filminde, Vivien Leigh’in canlandırdığı Scarlett O’Hara karakteri için 1,400 aktrisle görüşülmüştür.

9- King Kong, Adolf Hitler’in farovi filmiydi.

10- Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı) filminin çekimleri sırasında meydana gelen Wilma Fırtınası nedeniyle, oyuncular ve ekip Los Angeles’a dönmek zorunda kalmıştır.

11- 1960 yapımı Alfred Hitchcock filmi Psycho (Sapık) filminin banyo sahnesindeki kan için çikolata şurubu kullanılmıştır.

12- Pulp Fiction (Ucuz Roman) filminde tüm saatler 4:20’yi göstermektedir.

13- Silence of the Lambs (Kuzuların Sessizliği) filmindeki Clarice Starling rolü ilk olarak Michelle Pfeiffer’a teklif edilmiştir. Ancak oyuncu rolü fazla korkutucu bulduğu için geri çevirmiştir.

14- 1989 yapımı bilim kurgu filmi The Abyss’deki uzak çekim denizaltı sahnelerinin çoğu, su altı yerine dumanlı havada çekilmiştir.

15- Da Vinci Code (Da Vinci’nin Şifresi) filminin hikayesinde, Robert Langdon’un yayıncısının adı Jonas Faukman’dır. Jonas Faukman, Dan Brown’ın gerçek hayattaki yayıncısı olan Jason Kaufman’ın bir anagramıdır.

16- The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü) filminde kullanılan parlak kırmızı ayakkabılar, bir açık artırmada 660,000 dolara satılmıştır.

17- Titanic filminde Jack’in, boynundaki ünlü kalp şeklindeki kolyesi ile uzanmış haldeyken Rose’un resmini çizdiğini hatırlarsınız. Bu resim aslında filmin yönetmeni James Cameron tarafında çizilmiştir. Sahnede gördüğümüz resmi çizen eller de Cameron’un elleridir. Hatta Jack’in eskiz defterindeki tüm çizimler Cameron tarafından yapılmıştır.
